Blog
Kolumbijská kávová zrna
Recenze říkají, že kávy z Kolumbije se často projevují jako kávy se středně plnou, bohatou chutí a citrusovou kyselostí.
Etiopská kávová zrna Yirgacheffe
Známá pro svou sladkou chuť a vůni s lehkým, až středním tělem. Etiopské Yirgacheffes jsou kořeněné a voňavé a jsou často hodnoceny jako jedny z nejkvalitnějších káv na světě.
Metody zpracování zelené kávy
Metody zpracování kávy špičkových světových káv je dosahováno mnoha různými metodami. Tyto zpracovatelské techniky lze seskupit základních skupin: mokré zpracování (prané), suché zpracování (přírodní, na slunci sušené), rozmělněné přírodní - medové.
Jaký je rozdíl mezi Arabikou a Robustou?
Otázka je jasná. Jaký je vlastně rozdíl mezi Arabikou a Robustou? Je třeba nás zatracovat, když pijeme Robustu?
Naše začátky s kavárnou! Nic pro ořezávátka
Rozhodnutí jestli se přihlásit do výběrového řízení a pokusit se od obce pronajmout prostor po bývalém hostinci bylo velmi složité. V době omezování díky COVID-19, je každý podobný start velmi nejistý.
Jaká je nejdražší káva světa?
Za nejdražší kávu se mezi lidmi často označuje Kopi Luwak, ale to je velký omyl. Tak jak to tedy je?
Co je to výběrová káva? A proč jí tak říkáme?
Široce rozšířený pojem, který používájí pražírny po celém světě. Také se používá pojem speciální káva