Kolumbijská kávová zrna

Kolumbijská kávová zrna

Recenze říkají, že kávy z Kolumbije se často projevují jako kávy se středně plnou, bohatou chutí a citrusovou kyselostí.


Etiopská kávová zrna Yirgacheffe

Etiopská kávová zrna Yirgacheffe

Známá pro svou sladkou chuť a vůni s lehkým, až středním tělem. Etiopské Yirgacheffes jsou kořeněné a voňavé a jsou často hodnoceny jako jedny z nejkvalitnějších káv na světě. 


Metody zpracování zelené kávy

Metody zpracování zelené kávy

Metody zpracování kávy špičkových světových káv je dosahováno mnoha různými metodami. Tyto zpracovatelské techniky lze seskupit základních skupin: mokré zpracování (prané), suché zpracování (přírodní, na slunci sušené), rozmělněné přírodní - medové.


Naše začátky s kavárnou! Nic pro ořezávátka

Naše začátky s kavárnou! Nic pro ořezávátka

Rozhodnutí jestli se přihlásit do výběrového řízení a pokusit se od obce pronajmout prostor po bývalém hostinci bylo velmi složité. V době omezování díky COVID-19, je každý podobný start velmi nejistý.