Káva Sigri se pěstuje v údolí Waghi na Západní vysočině v nadmořských výškách přesahujících 1 400 m.n.m., těží z
bohaté vulkanické půdy. Plantáž se pyšní svým závazkem ekologického zemědělství, vyhýbající se umělým chemikáliím. káva má bohaté aroma a je plná ovocné chuti. Více
Vždy čerstvě pražená káva
100% výběrová arabika
Rychlé dodání
Společnost Sigri provozuje největší kávovou plantáž v Papui-Nové Guineji (PNG), rozkládá se na ploše přibližně 750 hektarů na dvou plantážích: Sigri a Bunum Wo. Plantáž je hrdá na to, že se snaží o ekologické zemědělství, vyhýbá se umělým chemikáliím, pesticidům a chemickým přípravkům a herbicidům.
V Sigri se pěstují výhradně rostliny odrůdy Arabica se zaměřením na odrůdu Typica. Odrůdu, která pochází z proslulé jamajské odrůdy Blue Mountain Typica. Metody pěstování a zpracování jsou pečlivě propracovány. Po desetiletí zdokonalovány a zajišťují nejvyšší standardy kvality při každém kroku v každé fázi. Káva prochází pečlivým mokrým továrním procesem, který začíná pečlivým ručním sběrem pouze zralých červených třešní, aby se zachovala dokonalá kvalita kávy. Po vylisování prochází třešně a višně procesem unikátního třídenního procesu fermentace, po němž následuje každodenní mytí a další den ponoření, aby se dosáhlo výrazného chuťového profilu. Následně sušení na slunci ještě více zvýrazní chuť bobů před jejich pečlivou úpravou, loupání, třídění a ruční třídění.
Ve společnosti Sigri je na prvním místě péče o životní prostředí se zaměřením na půdu a vodu, a ochranu volně žijících živočichů. Na plantáži se používá středně hustý stín a využívá specifické stinné stromy, které podporují rovnoměrné dozrávání třešní a višní.