Pražírna
Proč si vybrat naší kávu?
![]()
Naším cílem je nabízet výběrovou kávu nejen širokému okolí, ale i přímo u nás v kavárně. Vybíráme pouze zrna s hodnocením SCA nad 83 bodů, která splňují nejvyšší standardy kvality. Spolupracujeme s ověřenými zahraničními dodavateli, kteří pracují výhradně s kávami od pečlivě vybraných farmářů. Chceme, aby naše káva byla vždy co nejčerstvější – jak pro nás, tak pro naše zákazníky. Proto pražíme v malých dávkách podle aktuální potřeby. Jen tak si může káva zachovat plné aroma a chuť, kterou od ní očekáváme.
Také jsme 1. pražírna s certifikátem Regionální produkt KLADENSKO - SLÁNSKO. To bude lákat také vaše zákazníky. Vědí, že kupují kvalitu a lokální produkt.
![]()
Pražíme na dvou pražících strojích. Jeden je pro filtrovanou kávu a pražení vzorků. Využívá nejmodernější technologii, která posouvá hranice preciznosti i udržitelnosti. Druhou je 3,5kg stroj, který nám umožnuje zvládnout i velkoobchodní zákazníky a pražit dostatečné množství pro naši kavárnu i zákazníky.
Chcete naši kávu prodávat?
![]()
Rádi podporujeme lidi, kteří si šlapou svojí cestu a víme z vlastní zkušenosti, že to není vůbec snadné. Proto nabízíme zajímavou možnost spolupráce, ať už se jedná o prodej naší kávy nebo její dodávání na mlýnek.
Jsme připraveni vám nabídnout spolupráci,která nezrujnuje váš rozjíždějící obchod – naopak budeme u toho s vámi a pomůžeme vám jak to jen půjde. Napište nám o více informací.

Jaké jsou stupně pražení?
Proč vidíte v kavárnách i obchodech jinak tmavou kávu? Co to značí? Je v tom nějaký rozdíl? Čtěte dál!

Co je to výběrová káva? A proč jí tak říkáme?
Široce rozšířený pojem, který používájí pražírny po celém světě. Také se používá pojem speciální káva

Jaký je rozdíl mezi Arabikou a Robustou?
Otázka je jasná. Jaký je vlastně rozdíl mezi Arabikou a Robustou? Je třeba nás zatracovat, když pijeme Robustu?

Metody zpracování zelené kávy
Metody zpracování kávy špičkových světových káv je dosahováno mnoha různými metodami. Tyto zpracovatelské techniky lze seskupit základních skupin: mokré zpracování (prané), suché zpracování (přírodní, na slunci sušené), rozmělněné přírodní - medové.
Co vás zajímá

Jak poznat kvalitní arabiku?
Jak poznáte, že pijete kvalitní arabiku? To se dozvíte přímo tady

Jak na espresso doma?
Chcete si připravit doma skvělé espresso? Tady máte rychlý návod jak na to!

Filtrovaná káva, jak na ní
Filtr není žádná věda, ale je potřeba se zaměřit na několik detailů. My vám pomůžeme s přípravou. Čtěte v článku...

