Pražírna - Odrůda - Caturra


Alfatau Peru - Wilder Garcia Bourbon
Články

Jaké jsou stupně pražení?
Proč vidíte v kavárnách i obchodech jinak tmavou kávu? Co to značí? Je v tom nějaký rozdíl? Čtěte dál!

Co je to výběrová káva? A proč jí tak říkáme?
Široce rozšířený pojem, který používájí pražírny po celém světě. Také se používá pojem speciální káva

Jaký je rozdíl mezi Arabikou a Robustou?
Otázka je jasná. Jaký je vlastně rozdíl mezi Arabikou a Robustou? Je třeba nás zatracovat, když pijeme Robustu?

Metody zpracování zelené kávy
Metody zpracování kávy špičkových světových káv je dosahováno mnoha různými metodami. Tyto zpracovatelské techniky lze seskupit základních skupin: mokré zpracování (prané), suché zpracování (přírodní, na slunci sušené), rozmělněné přírodní - medové.
Co vás zajímá

Jak poznat kvalitní arabiku?
Jak poznáte, že pijete kvalitní arabiku? To se dozvíte přímo tady

Jak na espresso doma?
Chcete si připravit doma skvělé espresso? Tady máte rychlý návod jak na to!

Filtrovaná káva, jak na ní
Filtr není žádná věda, ale je potřeba se zaměřit na několik detailů. My vám pomůžeme s přípravou. Čtěte v článku...